Vanlige spørsmål

Hvilket nivå er du på?

Jeg arrangerer kurs for alle nivåer. Under finner du nivåbeskrivelsene som Skiforeningen bruker:

Klassisk

Nybegynnerkurs
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på ski. Har du gått 5 turer eller mindre på ski er dette kurset for deg. Hensikten er å lære å bevege seg med ski på bena på en god måte. Du vil også lære å stå i nedoverbakker i tillegg til andre viktig skitekniske ferdigheter. 

Litt øvet
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått endel på ski, men ønsker langrennsteknisk utvikling og økt mestring. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i skiløypa.

Viderekomne 
Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med tyngdeoverføring, kroppsposisjoner, "timing", gode staketeknikker og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

Elite +
Kurset for deg som bruker skiene hyppig og ønsker å optimalisere skiteknikken frem mot vinterens konkurranser eller langturer. Kurset er også et naturlig steg for deg som tidligere har deltatt på kurs for viderekomne. Vi legger stor vekt på de små detaljene som får deg raskere og mer effektivt frem i løypa.

Skøyting

Nybegynner
For deg som aldri har gått skøyting tidligere, men behersker klassisk. Vi lærer deg de grunnleggende teknikkene for motbakke, slakt oppover/nedover, flatt og nedoverbakke.

Litt øvet
Du har skaffet deg skøyteutstyr og trent litt skøyting. På skikurset vil vi gjennomgå hovedteknikkene i skøyting; enkeldans, dobbeldans, padling og friskøyting. Vi vil fokusere på å utvikle de grunnleggende elementene innenfor hver teknikk.

Viderekomne
Dette kurset er for deg som benytter de ulike skøyteteknikkene og som gjerne tar rene skøyteøkter som treningstur. På skikurset vil vi jobbe detaljert med de ulike teknikkene i skøyting og gå igjennom sentrale øvelser. 

Hvor er oppmøtet for skikurset?

Oppmøtet for langrennskurs er på Oslo - Frognerseteren. Trykk her for kart

Heftyevillaen på Frognerseteren, Oslo

 

Hva skjer om du melder deg på skikurs og snøen uteblir?

Om dårlige snøforhold flyttes kursene til Holmenkollen. Der er det masse kunstsnø og fine løyper.

Dette vil det i så fall bli informert om i god tid på mail.

Mister du kurset om du blir syk?

Nei, om du blir syk så finner vi en annen dato for deg som passer, uten at det koster deg noe mer. Det skal ikke gå ut over deg at du har uflaks og blir syk samtidig med kurset.

Hvordan vil skikurset foregå?

Siden alle går forskjellig på ski og har sin egen personlige teknikk, vil det bli gitt mest individuelle tilbakemeldinger. Det første som skjer på kurset er at jeg ser på hvordan du går på ski fra før. Ut ifra det gis du oppgaver som jeg anser som de viktigste for å bedre din teknikk. 3 oppgaver i hver stilart er det meste du vil få, og vi tar en og en oppgave om gangen. Jeg forklarer og guider deg underveis. Når du har fått til én oppgave, gis du neste.

Du slipper selv å huske på oppgavene du får underveis gjennom timen. På slutten av begge timene vil jeg gi deg en oppsummering av dine arbeidsoppgaver.

Hva er alderen og nivået på de som pleier å melde seg på?

Det er alle nivåer og aldre.

Bør du ha privattime eller gruppetime?

Det kommer mest an på hva du har lyst på. De som tar privattimer er over hele spekteret av nivåer. Privattime er perfekt for deg som vil ha instruktøren for deg selv, evt ha med 1 - 7 andre.

 

Har du flere spørsmål du ikke har fått besvart?

Da vil jeg gjerne vite det! Trykk på den blå boksen nede til høyre, så skal jeg få svart deg kjapt.

Rulleskispørsmål

Hva vil jeg lære på rulleskikurset?

Vi lærer deg å bremse så du føler deg trygg og komfortable på rulleski, og lærer deg bedre teknikk så du går raskere eller bruker mindre krefter.

Det er faktisk vanlig å ødelegge diagonalgangsteknikken til vinteren på rulleski. Vi lærer vi deg hvorfor det skjer, hvordan du unngår det og hvordan du til vinteren kan få bedre diagonalgangsteknikk isteden, gjennom rulleskitrening.

Flere måter å gå opp og ned fortauskanter, og andre smarte triks som du får nytte av.

Hvor er oppmøtet for rulleskikurset?

Oppmøtet for rulleskikurs er på Fornebu - Lomviveien. Trykk her for kart

Lomviveien, Fornebu

Lomviveien, Fornebu

Når er jeg nybegynner på rulleski?

Når du har gått 0-5 turer på rulleski fra før.

Når er jeg viderekommende på rulleski?

Når du har gått 6 eller flere turer på rulleski fra før.

Jeg har ikke rulleski, kan jeg låne av dere?

Ja, det kan du. Gratis. Rulleskiene våre har rottefellabinding.

IMG-1607-min.JPG
 

Har du flere spørsmål vi ikke har besvart?

Da vil vi gjerne vite det! Trykk på den blå boksen nede til høyre, så skal vi få svart deg kjapt.