1. Fornebu

VANSKELIGHETSGRAD: Nesten Paddeflat

SPOR: klassisk og skøyting

LYSLØYPE: Ja

Sentralt. Lett å komme til. Så å si helt flatt. Ingen nevneverdige motbakker eller nedoverbakker. Godt mulig det beste stedet i Oslo for nybegynnere på rulleski. Egne sykkelveier fullstendig adskilt fra bilveier. Perfekt for nybegynnere. Perfekt for staketrening. Du bruker mellom 20-30 min å gå en runde. Mange Osloklubber trener her, blant annet Heming. Parkering er lett å finne ved markøren på bildet, og derfra følger du sykkelveien ovenfor markøren. Etterhvert kommer du til ringveien øverst til høyre i bildet. Her kan du gå flere runder på eget fortau adskilt fra bilveien.

Forneby.jpg

2. Holmenkollen

VANSKELIGHETSGRAD: krevende

SPOR: klassisk og skøyting

LYSLØYPE: Ja

Norges riksanlegg skal såklart på denne listen. Ingen biler. Hard og tøff løype, men bred. Både oppover og nedover. Krever at du har kontroll nok til å stå ned bratte bakker. En løype jeg anbefaler kun om du skal ha en hard økt, teknikktrening eller rulleskikurs.

holmenkollen-flyfoto 1110192257.jpg

3. Sørkedalen

VANSKELIGHETSGRAD: medium

SPOR: klassisk og skøyting

LYSLØYPE: Ja

En av byens to tradisjonelle veier for rulleskigåere. Starter fra Bogstad camping og stopper etter 9 km helt innerst i Sørkedalen. Småkupert de første 2 km og siste kilometeren. Resten av strekningen er så å si flat. Biler vil passere deg jevnt og trutt, men bilene i Sørkedalen er vant med rulleskiløpere og holder god avstand til deg. Du kan parkere enten ved Bogstad camping eller i Badesvingen 1 km lengre inn. Begge steder er det gratis å stå parkert.

Bogstad.JPG

4. Maridalen

VANSKELIGHETSGRAD: medium (Enkel fra hammeren)

SPOR: klassisk og skøyting

LYSLØYPE: Ja

Byens andre tradisjonelle vei for rulleskigåere. Du parkerer ved markøren nederst på bildet. Det er 8 km inn til der du snur. Det er 2 mulige avstikkere, men de krever at du mestrer å stå ned bratte bakker. Biler vil passere deg jevnt og trutt, men også her er bilene vant med rulleskiløpere og tar god avstand. Om du vil ha en enda mindre kupert løype kan du parkere ved Hammeren og gå derfra, vist av markøren i midten. Da kjører du forbi den mest kuperte delen av løypa. Distansen inn blir ca 3 km kortere, men mye flatere og enklere. 

Maridalen.JPG

5. Oslos sykkelveier

VANSKELIGHETSGRAD: Medium til vanskelig

SPOR: klassisk og skøyting

LYSLØYPE: Ja og nei

Visste du at Oslo kommune har et eget kart med alle sykkelveiene i Oslo? Før sendte de dette kartet gratis hjem til deg i posten. Nå har de gjort det enda enklere og lagt det inn i google maps. Men det er mye der som ikke er så relevant for oss, f.eks sykkelhotell, sykkelpumpe, offentlige toaletter, m.m. Sånn som det er nå blir kartet vanskelig å lese, så jeg lagde en ny rulleski-vennlig versjon kun med sykkelveiene. Her kan du se hvordan du kan gå på rulleski hjemmefra og til en av rulleskistedene i punkt 1 til 4. Veier jeg kan anbefale er Ring 3, nordøstover på riksvei 4 og fra Tjuvholmen til Bogstad.