Kjøp alltid langrennsskiene dine hos en spesialistbutikk

Aslak fra Milsluker'n er en av de aller beste håndverkerne det er mulig å få tak i.

Aslak fra Milsluker'n er en av de aller beste håndverkerne det er mulig å få tak i.

Sko, staver, klær og liknende kan du derimot kjøpe hvor en du vil.

Når du kjøper ski så betaler du nemlig ikke bare for selve skien. Å neida. Det å finne gode ski for din vekt og høyde er et håndverk. Og de beste håndverkerne finner du i spesialistbutikkene.

Men i tillegg til at du finner de beste håndverkerne i spesialistbutikkene så har også spesialistbutikkene det beste utvalget. Med det så mener jeg ikke at de har flest modeller eller flest ski. Nei, nei. Da mener jeg at selv om skiene de har i butikken ser like ut som skiene i andre butikker, så er skiene i spesialistbutikkene mye bedre.

Det er fordi spesialistbutikken selv plukker ut skiene sine hos skifabrikantene, i motsetning til å få et tilfeldig utvalg tilsendt.

Håndverkerne reiser personlig til Madshus, Fischer, Rossignol, Salomon eller Atomic sine lagere i Norge og måler opp ett og ett par. Deretter reiser de tilbake til butikkene sine med noen få krem-ski. Igjen ligger 90-99% av skiene som ikke var gode nok til å bli med dem. De blir sendt ut til sportskjedene. 

Hos spesialistbutikkene blir skiene dine plukket ut blant de beste krem-skiene, av de beste håndverkerne.

Så du skjønner, du kjøper ikke bare et skipar, du kjøper et forarbeid med å plukke ut krem-ski fra store lagere, av en spesialist som gjennom 10-år har målt tusner på tusner av ski i året. Det er det du kjøper.

I Osloområdet er det Milsluker'nBull ski og Kajakk, og Oslo Sportslager du skal kjøpe ski hos.